Omtale

"Sjældent har jeg læst en digtroman og endnu mere usædvanligt den rammer så plet. Modigt og et fantastisk sprogbrug. Kan kun anbefale."

Marie-Louise H. (5 stjerner ud af 5)

Skriv for Livet: Rå, levende, rasende

Anne Zenon debuterer her med intet mindre end en digtroman. Det er 176 siders hæsblæsende livskrise, skilsmissekaos og selvransagelse. Kathrine er pludselig single, finder sig selv i en 9/5-ordning med X og deres lille datter, og nu skal hun balancere identiteten som mor med identiteten som single. Som om, det ikke var nok med det, bliver der også rodet op i forholdet til forældrene, som døjer med alkoholisme og diagnoser.

Og Zenon gør det bare rigtig godt. Sproget matcher kaosset, du bliver revet med og kan ikke undgå at blive torpederet af de skarpe følelser, der beskrives. Håbløsheden, den momentane glæde i en nyforelskelse, savnet, angsten, det er der altsammen til fulde mejslet ind i den korte og abrupte form, og stilen er yderst velvalgt til indholdet, som netop er det fortumlede følelseskaos, der opstår, når livet tager en uventet drejning.

Zenon formår at skabe et rum med sine ord, og hun fylder det til randen med Kathrine, så du er nødt til lige at tjekke bagsiden for at finde ud af, om den mon er selvbiografisk, siden den rammer så godt. Men det melder bagsiden intet om, så du må vende retur til Kathrine med det tomme telefondisplay og savnet af datterens lille varme hånd.

Ikke noget at tale om er rå, levende, rasende, og selvom den nok taler mest til kvinder, synes jeg, at alle, der elsker, når litteraturen bliver højlydt og ufiltreret skal læse med her. Jeg håber, der kommer mere fra Zenon.

Læs den før X.

Find anmeldelsen på skrivforlivet.dk

Sidse Cordes


"Digtromaner kan altså noget, når det er så velskrevet som her. Tak til forfatteren Anne Zenon for at åbne denne nye dør i den litterære verden for mig. Dette var en læseoplevelse helt udover det sædvanlige for mig og derfor sender jeg også 6 stjerner afsted."

Læs hele anmeldelsen

Anne Ø.


”Jeg blev fra første sekund suget ind i Anne Zenons fangende og unikke digtroman og univers og læste bogen på et under et døgn, da jeg simpelthen ikke kunne slippe den igen. "Ikke noget at tale om" stimulerer læseren til selvrefleksion og eftertanke idet Anne Zenon giver af sig selv på en delikat og sensitiv måde. Jeg var især fascineret af beskrivelserne af de ambivalente relationer mellem mennesker, der er tæt forbundet i uundgåelige familiemæssige- kulturelle og følelsesstrukturer. Jeg anbefaler denne digtroman på det varmeste til alle inklusiv de som måtte være i lykkelige ægteskaber idet Anne med sin bog rammer nogle temaer der rækker længere ud end bogens titel." (5 ud af 5 stjerner)